Skal du på bilferie?

Skal du på bilferie?
Publiceret: 2. januar 2019

International vejhjælp

Har du kaskoforsikring på bilen, har du altid redningsforsikring i udlandet. Print selv Rødt kort Vejhjælp på bilen, som du bør have liggende i bilen.

 

Får du brug for akut international vejhjælp, skal du kontakte SOS Internationals vagtcentral (Rødt Kort) på  +45 7010 5052.

I dag er det Røde Kort også en app, og vi anbefaler, at du får Rødt Kort på din smartphone, som du kan læse mere om og downloade her. Den måske vigtigste fordel er, at appen kan oplyse, hvor du præcist befinder dig og sende fotos af skaderne direkte til SOS. Derved kommer den rette hjælp hurtigere frem, og du undgår at skulle forklare sig på det lokale sprog. Som bilejer og kunde i Storstrøm Forsikring, der samarbejder med SOS, vil du få udgiften dækket på bilens kaskoforsikring.

Rejseforsikring

Er din rejseforsikring i orden? Forsikringen forudsætter, at du har eller tegner en indboforsikring med rejseforsikring i Storstrøm Forsikring. Rejseforsikringen dækker ferier i hele verden i op til 60 dage ad gangen, samt studierejser i udlandet af op til 60 dages varighed, når sikrede ikke er tilmeldt en uddannelsesinstitution i udlandet. Print selv dit SOS-rejsekort her.

Blåt sygesikringskort

Det er altid en god idé at medbringe det blå sygesikringskort på rejser i Europa. Du skal bare være opmærksom på, at kortets dækning er begrænset. Læs mere på Borger.dk, om hvad det blå sygesikringskort dækker i de enkelte lande.

Det grønne kort   

Ansvarsforsikringen på din bil gælder i alle EU-lande. Det vil sige, at du frit kan køre rundt i hele EU, når der sidder en gyldig, dansk nummerplade på din bil. Læs her i hvilke lande, du skal medbringe det grønne kort.

Tips om bilferie

Skal du på bilferie, er der mange ting, du skal huske. Særligt 4 ting er det godt at have styr på, inden du krydser grænsen – uanset hvilket tidspunkt på året, du skal køre på ferie.

Husk advarselstrekant og veste
I mange lande er det ikke nok at have en advarselstrekant i bilen, som man skal bruge, hvis bilen er havareret. Det er også et lovkrav, at du har sikkerhedsveste i bilen til alle passagerer. Det anbefales også, at du medbringer førstehjælpskasse og pulverslukker.

Husk at betale afgift hjemmefra — og sæt mærkat på bilen
Flere og flere lande kræver, at du betaler en afgift for at køre på motorveje, og i nogle tilfælde skal du også betale en afgift for at køre ind i visse byer — f.eks. hvis du kører i en dieselbil. Tjek derfor i god tid reglerne i de lande og byer, som I kører til eller igennem og find ud af, hvor og hvordan du betaler og får mærkater til bilen. Nogle afgifter kan man med fordel bestille før afrejsen, andre kan købes ved grænsen til det pågældende land. Læs her om Motorvejsmærkater i Europa på FDM’s hjemmeside.

Kend landenes forskellige regler for f.eks. overhaling og børns placering i bilen
Generelt gælder de samme regler som i Danmark. Men i mange lande er der dog trafikregler, som vi ikke kender hjemmefra. Overtræder du reglerne, kan det koste store bøder. Læs her om særlige regler hos FDM.

Færdselsuheld i udlandet
Hvis du er u​​​​de for et færdselsuheld, er det vigtigt at få en række oplysninger om modparten. Læs om gode råd i forbindelse med uheld i udlandet